Tilbake til greenstat.no
Greenstat Logo

Spørsmål

De fleste strømleverandør har en plusskundeavtale, men det finnes noen forskjell om kjøpspris av overskuddskraften. Det variere fra spotpris til 1 kr/kWh.

Ved å installere et batterianlegg klarer du å øke ditt eget forbruk av solenergien. Du sparer derfor enda mer penger enn et enkelt solcelleanlegg. Likevel er investeringskostnaden veldig høyt så det er et produkt vi anbefaler mest for de som ønsker å unngå strømbrudd, eller bli nesten selvforsynt med solenergi.

Solcellepaneler er produsert for å tåle mye snø, det er derfor unødvendig å måke taket i Norge langs kysten. Vi faktisk uanbefaler det fordi du risikerer å skade panelene.

Et sørvendt anlegg skal produsere mest midt på dagen når du bruker veldig lite så anlegget er optimalt for produksjonen men ikke veldig bra tilpasset for å dekke forbruket (som er maksimal på morgen og ettermiddagen/kvelden). Et øst- eller vestvendt solcelleanlegg er derfor bra fordi selv om de skal produsere mindre skal de dekke bedre ditt kaftbehov. 

Mesteparten av solenergien dekker eget forbruket i et optimalisert anlegg, og overskuddskraft selges til nettet. Kunden er derfor en plusskunde og har et system som kan produsere mer enn hva som trenges i boligen på korte perioder. Summen av spart strøm fra nettet og solgt strøm til nettet er hva som definerer lønnsomheten.

Har du flere spørsmål? Ta kontakt

Profile photo Charly Berthod

Charly Berthod

Prosjektleder inne Solenergi

+47 908 99 243

charly@greenstat.no