Tilbake til greenstat.no
Greenstat Logo

Spørsmål

De fleste strømleverandører har en plusskundeavtale, men det finnes noen forskjellige avtaler om kjøpspris av overskuddskraften. Det variere fra spotpris til 1 kr/kWh.

Ved å installere et batterianlegg kan du øke ditt eget forbruk av solenergien. Du sparer derfor enda mer penger enn et enkelt solcelleanlegg. Likevel er investeringskostnaden veldig høy så det er et produkt vi anbefaler for de som ønsker å unngå strømbrudd, eller bli så selvforsynt som mulig kun med solenergi.

Solcellepaneler er produsert for å tåle mye snø, det er derfor ikke nødvendig å måke taket i Norge langs kysten. Vi anbefaler det ikke fordi du risikerer å skade panelene.

Et sørvendt anlegg vil produsere mest midt på dagen når du forbruket er lavt så anlegget er optimalt for produksjonen men ikke veldig bra tilpasset for å dekke forbruket (som er maksimal på morgen og ettermiddagen/kvelden). Et øst- eller vestvendt solcelleanlegg er derfor bra selv om de skal produsere mindre, vil det produsere mer når du har et større behov morgen og kveld. 

Mesteparten av solenergien dekker eget forbruk i et optimalisert anlegg, og overskuddskraft selges til nettet. Kunden er derfor en plusskunde og har et system som kan produsere mer enn hva som trenges i boligen på korte perioder. Summen av spart strøm fra nettet og solgt strøm til nettet er hva som definerer lønnsomheten.

Har du flere spørsmål? Ta kontakt

Profile photo Charly Berthod

Charly Berthod

Avdelingsleder Agder & CTO Solenergi

+47 908 99 243

charly@greenstat.no